Nieuws

Brand basisschool Renkum aangestoken, verdachte aangehouden

Bij een basisschool in Renkum heeft dinsdagavond een flinke brand gewoed. Het gaat om de Albert Schweitzerschool. Er was sprake van brandstichting, zegt de politie. Er is vrij snel een verdachte is aangehouden. © Jean-Marc Regelink / Persbureau Heitink
RENKUM - Bij een basisschool in Renkum heeft dinsdagavond een flinke brand gewoed. Het gaat om de Albert Schweitzerschool. Er was sprake van brandstichting, zegt de politie. Er is vrij snel een verdachte is aangehouden.
De brand aan de Goudbloemstraat werd rond 20.15 uur gemeld. De hulpdiensten schaalden snel op naar een grote brand en lieten meer voertuigen naar Renkum komen. 
Volgens de brandweer heeft het dak van de school vlam gevat. Zeker twee lokalen en de gymzaal hebben grote schade opgelopen. Meerdere lokalen hebben rook- en waterschade opgelopen.
De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand uitslaand is geworden. De politie heeft de omgeving lange tijd ruim afgezet, de brand trok namelijk veel bekijks in het dorp. Veel omwonenden liepen uit om een kijkje te nemen bij de brand.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Brand bij basisschool in Renkum aangestoken, verdachte aangehouden

Onduidelijk of school open kan

Het is niet duidelijk of de school woensdagmorgen open kan. Ouders van de leerlingen worden via het ouderportaal geïnformeerd over de lessen van woensdag.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!