Vitesse naar finale play-offs na 3-1 zege op Groningen

Vitesse heeft de finale van de play-offs om Europees voetbal bereikt na een 3-1 zege thuis op FC Groningen. Daarmee werd de 2-1 nederlaag van zaterdag weggewerkt. © Broer van den Boom
ARNHEM - Vitesse heeft de finale van de play-offs om Europees voetbal bereikt na een 3-1 zege thuis op FC Groningen. Daarmee werd de 2-1 nederlaag van zaterdag weggewerkt.
Tekst gaat verder na de video
Vitesse speelde een uitstekende wedstrijd. De Arnhemmers openden sterk en binnen twee minuten was het al raak via Martin Ødegaard. De Noor stal daarna de show met een aantal fraaie acties en een prachtige pass op Tim Matavz, die voor 2-0 zorgde. Uit een hoekschop van Ødegaard kopte Matavz na een half uur nummer drie binnen.
Het verweer van Groningen was te verwaarlozen. Een vrije trap van Ødegaard werd bijna binnengewerkt door Maikel van der Werff. Vlak voor rust werd Groningen dan toch een keer gevaarlijk, maar Remko Pasveer had een uitstekende reflex op een inzet van Sierhuis.
Na rust bleef Vitesse domineren. Bryan Linssen scoorde, maar deed dat in buitenspelpositie. Na een briljant hakje van de aanvoerder werd een inzet van Mo Dauda van de lijn gehaald. Invaller Thomas Buitink was dichtbij de 4-0. En ondertussen bleef Ødegaard toveren met de bal.
Het werd toch nog spannend toen Sierhuis uit het niets 3-1 maakte. In de extra tijd was het nog even hachelijk toen de defensie een hoge bal verkeerd inschatte, maar Pasveer lette wel op.

Weer tegen Utrecht in finale

Na deze zege wacht nu de finale tegen FC Utrecht, net als vorig jaar. Toen liep dat goed af voor Vitesse. Vrijdagavond om 20.45 uur is de uitwedstrijd en volgende week dinsdag de return in GelreDome.