TERUGLEZEN | Vitesse weer in finale tegen FC Utrecht na winst op Groningen

ARNHEM - Vitesse heeft dinsdagavond de finale van de play-offs bereikt. Door een hele overtuigende 3-1 zege op FC Groningen. Met deze overwinning werd de 2-1 nederlaag in Groningen weggepoetst. Aankomende vrijdag wacht in de finale een uitwedstrijd tegen FC Utrecht.

EINDSTAND VITESSE-FC GRONINGEN: 3-1

Tekst gaat verder na de video

90+3: Afgelopen. Vitesse gaat naar de finale.

90e: drie minuten extra.

88e: Vitesse en FC Groningen zijn allebei dicht bij het bereiken van de finale. Het enige verschil is dat Groningen nog een doelpunt moet maken.

84e: Deze man heeft een vooruitziende blik. 

82e: Het publiek gaat er maar weer eens achter staan, want ze weten dat Vitesse nu de steun nodig heeft. Nog één doelpunt van Groningen en dan is de uitploeg door naar de finale.

81e: GOAL! Daar komt Groningen uit het niets terug in de wedstrijd. Ali verspeelt knullig de bal en uit de counter kan Sierhuis de 3-1 maken.

78e: Een wissel bij Vitesse. Linssen gaat er vanaf, Ali komt erbij. 

71e: Hrustich wil voorzetten, maar ziet zijn bal nog heel gevaarlijk worden. Pasveer keept alert en pakt de bal keurig uit de hoek.

68e: Bij deze stand kan Vitesse zich opmaken voor een finale van de play-offs waarin FC Utrecht de tegenstander is. Precies dezelfde finale als vorig seizoen.

64e: Tim Matavz is zojuist van het veld gehaald. Buitink vervangt hem.

61e: Daar had de tweede goal van Ødegaard kunnen zijn. Maar hij mist nu volledig. 

56e: Thomas Bruns viel zaterdag nog in positieve zin op bij FC Groningen. Maar de huurling van Vitesse kan vandaag geen potten breken.

53e: En weer was daar bijna de vierde treffer. Maar zowel Linssen als Dauda krijgen hem er van dichtbij niet in.

50e: Vitesse leek op 4-0 te komen na een vrije trap. Maar na goed doorkoppen staat Bryan Linssen buitenspel.

46e: We zijn weer begonnen.

45e: Rust. Matavz is tevreden na zijn twee goals.

44e: Uitstekende redding van Pasveer op een inzet van Sierhuis. Dat had de 3-1 moeten zijn voor FC Groningen.

37e: Vitesse heeft de wedstrijd dus met een half uur al eigenlijk beslist. Een beetje energie sparen zou fijn kunnen zijn in aanloop richting de finale van de play-offs. Maar twee goals van FC Groningen betekent weer een finale voor de uitploeg.

31e: GOAL! En daar is de beslissing in dit duel, zo lijkt het. Ødegaard versiert eerst met een prachtige actie een hoekschop. De corner snijdt hij ook prachtig aan op het hoofd van Matavz en zo is het alweer 3-0.

28e: GOAL! Daar is de 2-0! En wat een prachtige pass van Ødegaard dwars door het centrum van Groningen. Matavz is de man die afrondt. 

25e: Nu weer een kansje voor de uitploeg. Mahi probeert het met een schot, maar schiet ruim over.

24e: Daar was het bijna 2-0. Maar Bryan Linssen kan van dichtbij net niet raak koppen. Doelman Padt let goed op voor FC Groningen.

20e: Büttner gaf zojuist een uitstekende voorzet, maar er liep niemand tegenaan om de bal binnen te lopen.

15e: FC Groningen komt beter in de wedstrijd. Doan probeert het met een schotje, maar zijn inzet is een makkelijke prooi voor Pasveer.

11e: Johan Derksen komt ook voor een avondje vermaak naar GelreDome.

5e: Vitesse jaagt door en door en maakt een gretige indruk. Zo zien we de ploeg dus niet vaak dit seizoen. 

2e: GOAL! En daar is al een hele snelle 1-0. Vitesse jaagt goed door en daardoor komt de bal snel bij Ødegaard. De Noor schuift de bal in de rechteronderhoek. 

1e: We zijn begonnen.

20.45 uur: Daar zijn beide ploegen. We kunnen gaan beginnen.

20.40 uur: Er zijn veel geblesseerden bij Vitesse. Daardoor zit de jonge Ozgur Aktas vandaag voor het eerst bij de selectie.
Foto: Wil Kuijpers

20.35 uur: En ook Matavz, klaargestoomd voor de play-offs na een beenbreuk, mag dus gaan beginnen. 

Foto: Wil Kuijpers

20.30 uur: Dauda zat bijna de hele tweede seizoenshelft op de bank. Maar vanavond mag hij weer eens in de basis starten.

20.25 uur: Bryan Linssen speelt mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Vitesse vanavond. De aanvaller wil weg. Als Vitesse de finale niet haalt, dan is dit dus de laatste wedstrijd. Anders volgen er mogelijk nog twee.

20.20 uur: Edward Sturing won vorig jaar de play-offs met Vitesse. Dit jaar is het nog maar afwachten of Vitesse überhaupt de finale haalt. De Arnhemmers verloren zaterdag met 2-1 bij FC Groningen. 

20.10 uur: Leonid Slutskiy controleert al vroeg of het dak wel open kan blijven. 


Foto: Wil Kuijpers

20.05 uur: Deze goal van Max Clark afgelopen zaterdag kan goud waard zijn. Vitesse had weinig in te brengen in Groningen, maar ging wel met een 2-1 nederlaag weg uit het noorden van het land. Vandaag is de back dus afwezig. 

20.00 uur: Als Clark ziek ziek is, betekent dat dat Alexander Büttner opschuift naar de linksbackpositie. Dauda komt in de ploeg en zal op rechtsmidden starten. Ødegaard schuift daardoor op naar de nummer 10 positie. En Linssen en Matavz zullen het aanvalsduo vormen. 

Opstelling: Pasveer, Karavaev, Van der Werff, Doekhi, Büttner; Dauda, Serero, Ødegaard, Foor; Linssen en Matavz.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: