Nieuws

Gemeenten stellen cliëntenstop in voor zorgmanege Deil

De gemeenten Buren en West Betuwe gaan voorlopig geen nieuwe cliënten onderbrengen bij zorgorganisatie HartenHoeve in Deil. Volgens de gemeenten is de zorg- en dienstverlening op dit moment niet op orde. © Omroep Gelderland
DEIL - De gemeenten Buren en West Betuwe gaan voorlopig geen nieuwe cliënten onderbrengen bij zorgorganisatie HartenHoeve in Deil. Volgens de gemeenten is de zorg- en dienstverlening op dit moment niet op orde.
De gemeenten baseren zich op de resultaten van een onderzoek door de GGD Gelderland-Zuid en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Die startten in het najaar van 2018 een onderzoek naar aanleiding van signalen over de kwaliteit van de zorg. 
De HartenHoeve is een zorgmanege met in totaal negen locaties: acht in de gemeente West Betuwe en één in Buren. De organisatie biedt zorg en begeleiding aan 93 volwassenen en jongeren met verschillende zorgvragen. Ongeveer een derde van de cliënten woont op een van de locaties van de HartenHoeve.

Meer bevoegd personeel

Wat er precies niet in orde is bij de HartenHoeve is niet duidelijk. Uit een persbericht van de gemeente blijkt dat ze een verbetertraject zijn gestart waarin eisen zijn opgesteld voor meer bevoegd personeel en het hebben van gescheiden verblijven voor de verschillende doelgroepen. 
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!