Streep door bijeenkomsten over Paasbergflat om veiligheidsredenen

ARNHEM - De bewonersbijeenkomsten van dinsdag- en woensdagavond over de Paasbergflat in Arnhem zijn afgelast. De Stichting OnderDak, die enkele tientallen ex-gedetineerden en mensen met psychische achtergrond in de flat wil plaatsen, doet dat 'om veiligheidsredenen'.

Tegen de plannen van de stichting is veel weerstand. Buurtbewoners zeggen verrast te zijn en zijn woedend. De eerste bijeenkomst, voor ouders van kinderen van de naastgelegen basisschool, verliep maandagavond grimmig. De stichting stuurde meerdere mensen weg die niet welkom waren. Twee agenten hielden toezicht voor de deur.

Veiligheidsredenen

De tweede bijeenkomst, ditmaal voor omwonenden, zou dinsdagavond plaatsvinden. Maar vanwege veiligheidsredenen heeft de stichting de avond geschrapt. Dat geldt ook voor de derde bijeenkomst van woensdagavond. 'Vanwege signalen die bij ons binnen zijn gekomen hebben wij helaas het besluit moeten nemen om de bijeenkomst van morgen tot nadere order te annuleren', schrijft de stichting in een korte brief aan omwonenden.

Om welke signalen het gaat is niet duidelijk. Bij de stichting was dinsdagmiddag niemand bereikbaar voor commentaar. Buurtbewoners zeggen dat het gaat om bedreigingen.

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: