Nieuws

Meer mensen reageren op huurwoningen Achterhoek; onderzoek moet helderheid geven

Steeds meer mensen reageren op huurwoningen in Berkelland, Bronckhorst en Oost Gelre. Woningcorporatie ProWonen, dat huizen in de Achterhoek in beheer heeft, gaat daarom onderzoeken of er nog wel voldoende woningen beschikbaar zijn. © Max Pixel
BORCULO - Steeds meer mensen reageren op huurwoningen in Berkelland, Bronckhorst en Oost Gelre. Woningcorporatie ProWonen, dat huizen in de Achterhoek in beheer heeft, gaat daarom onderzoeken of er nog wel voldoende woningen beschikbaar zijn.
Het onderzoek richt zich niet alleen op de toegenomen reacties, maar ook op de zoektijd van mensen (dus hoe lang zij erover doen om een huis te vinden). De vraag is of deze eveneens toeneemt. 
Die twee gegevens moeten samen een beeld geven van hoe het met de druk op de sociale woningmarkt is gesteld. ProWonen zegt veel gegevens te hebben van woningzoekenden en dat nu het moment is deze te analyseren. 

Aan de slag...

Niet iedereen die reageert wíl ook daadwerkelijk een huis, zegt de corporatie. Sommigen 'testen' hun kansen, anderen reageren één of twee keer en daarna niet meer. Dat kan het beeld vertekenen. 
Als blijkt dat de druk inderdaad toeneemt, dan wil de woningcorporatie stappen nemen om dat probleem op te lossen. Eind juni moet het onderzoek afgerond zijn en wil ProWonen aan de slag met de resultaten. 

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!