Nieuws

St Jansdal mag patiënten van BeekmanKlinieken benaderen

Ziekenhuis St Jansdal mag patiënten van BeekmanKlinieken benaderen. Dat heeft de kortgedingrechter dinsdag besloten. De kliniek had geëist dat het ziekenhuis daarmee zou stoppen, maar de rechter vindt dat niet nodig. © Omroep Gelderland
HARDERWIJK - Ziekenhuis St Jansdal mag patiënten van BeekmanKlinieken benaderen. Dat heeft de kortgedingrechter dinsdag besloten. De kliniek had geëist dat het ziekenhuis daarmee zou stoppen, maar de rechter vindt dat niet nodig.
De kliniek huurde jaren een ruimte in het MC Zuiderzee in Lelystad en de artsen maakten gebruik van hetzelfde computersysteem. Na het faillissement van de MC Zuiderzee-groep zijn de dossiers van Beekman in handen gekomen van het St Jansdal, dat het Lelystadse ziekenhuis overnam.

Patiëntendossiers

De advocaat van BeekmanKlinieken was van mening dat er sprake was van ronselen en dat dat niet mocht. Beekman zei recht te hebben op de gegevens van zijn eigen patiënten. Na de zitting begin mei werd bekend dat de curatoren toch akkoord waren gegaan met het overdragen van de patiëntendossiers aan Beekman. 
De rechter veegt de eis van de kliniek van tafel. Er is volgens de rechtbank geen sprake van ronselen. De patiëntgegevens zijn op transparante wijze in bezit gekomen van St. Jansdal. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!