Misstanden bij meerdere vleesverwerkers op de Veluwe

UDDEL - Bij vijf vleesverwerkers op de Veluwe zijn overtredingen gemaakt op het gebied van veilig en eerlijk werken. Dat zegt de Inspectie SZW dinsdag. Vier van deze vijf bedrijven werden al eerder op de bon geslingerd. Om welke bedrijven het gaat, is niet bekendgemaakt.

Bij sommige bedrijven werd geen beschermende kleding gedragen of werden andere arbeidsomstandigheden aan de laars gelapt. In totaal gaat het om 47 waarschuwingen voor onveilig werken. In vier gevallen moest een deel van de productie worden stilgelegd.

Er werd door de inspectie ook geconcludeerd dat er personeel, dat werkt via een uitzendbureau, wordt onderbetaald. Ook bestaat het idee dat sommige werknemers te lange werkdagen maken. In sommige gevallen was sprake van nachtarbeid, terwijl dat niet bleek uit de arbeidstijdenregistraties. 

Onttrekken aan controle

Bij een vleesverwerker onttrok een werknemer zich aan de controle door snel te verdwijnen. De inspectie denkt dat deze werknemer niet in Nederland mag werken. Het bedrijf is gesommeerd gegevens van deze medewerker aan de inspectie te overhandigen.

De uitzendbureaus die personeel leverden aan de vleesverwerkers zullen de komende tijd door de inspectie extra worden gecontroleerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Veluwe Gemeente Apeldoorn Uddel Nieuws
Deel dit artikel: