Nieuws

Inval in Ede na aanhouding van Syrische terreurverdachte

De politie heeft dinsdag een woning in Ede doorzocht na de aanhouding van een terreurverdachte in het Zeeuwse Kapelle. De 47-jarige Syriër wordt verdacht van betrokkenheid bij terroristische misdrijven in zijn geboorteland. © Omroep Gelderland
EDE - De politie heeft dinsdag een woning in Ede doorzocht na de aanhouding van een terreurverdachte in het Zeeuwse Kapelle. De 47-jarige Syriër wordt verdacht van betrokkenheid bij terroristische misdrijven in zijn geboorteland.
De man zou volgens de politie als commandant van een bataljon van het terroristische Jabhat al-Nusra hebben deelgenomen aan de gewapende strijd in Syrië. De man vocht onder de strijdersnaam Abu Khuder.
Na de aanhouding in Zeeland is een woning in Ede doorzocht. Het gaat om een woning van een man die in contact stond met de terreurverdachte. Ook in Duitsland zijn zes doorzoekingen gedaan. Bij de doorzoekingen is beslag gelegd op documenten en gegevensdragers als een computer en telefoon.
De Syriër verblijft sinds 2014 in Nederland en is in het bezit van een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd. Het strafrechtelijk onderzoek tegen hem is begonnen met informatie van de Duitse politie, die beschikte over verklaringen van getuigen tegen de verdachte.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!