Nieuws

Groot onderhoud aan Groteweg Wapenveld

Vanaf 12 juni zal er groot onderhoud worden gepleegd aan de Groteweg in Wapenveld. Het gaat om het stuk tussen de rotonde aan de Klapperdijk en de gemeentegrens met Hattem. In het asfalt zijn grote scheuren ontstaan. En ook de fietspaden aan beide kanten zijn in zeer slechte staat. © Google Streetview
WAPENVELD - Vanaf 12 juni zal er groot onderhoud worden gepleegd aan de Groteweg in Wapenveld. Het gaat om het stuk tussen de rotonde aan de Klapperdijk en de gemeentegrens met Hattem. In het asfalt zijn grote scheuren ontstaan. En ook de fietspaden aan beide kanten zijn in zeer slechte staat.
door Maaike de Glee
Door de grote verkeersdrukte en de belangrijke ontsluitingsfunctie van bedrijven en woningen zullen de onderhoudswerkzaamheden overwegend 's nachts worden uitgevoerd. Geschat wordt dat de werkzaamheden bijelkaar enkele weken gaan duren. Bewoners en bedrijven zullen op 29 mei op een informatieavond worden bijgepraat. 
Vanwege nieuwe richtlijnen zal vanwege de beperkte breedte van de weg ook de maximale snelheid worden teruggeschroefd van 80 kilometer per uur  60 kilometer. 'We voldoen hiermee weer aan de richtlijnen, daarnaast vergroot een lagere snelheid de verkeersveiligheid en heeft het een gunstige invloed op het milieu', aldus wethouder Cegerek. 
Het totale onderhoud van de Groteweg gaat zo'n 700.000 euro kosten.  
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!