Man krijgt cel en tbs voor gewapende overval op Blokker in Epe

EPE - De man die november vorig jaar een gewapende overval pleegde op een Blokker-filiaal in Epe heeft dinsdag 8 maanden cel en tbs gekregen. De 32-jarige Epenaar is door een psycholoog en een psychiater onderzocht en verminderd toerekeningsvatbaar verklaard.

Een medewerkster van de winkel aan de Hoofdstraat werd tijdens de overval bedreigd. De dader gebruikte daarbij een mes. Hij ging ervandoor nadat de vrouw hem de inhoud van de kassa - een bedrag van ongeveer 300 euro - had gegeven.

Geesten

Volgens de rechtbank in Zutphen, waar de zaak diende, is de man een psychiatrisch patiënt die in een instelling verblijft. In zijn beleving heeft hij geesten op zijn hand. 'Deze geesten zijn als familie voor hem waaraan hij erg is gehecht. Door de in de instelling voorgeschreven medicatie zijn deze geesten aan het verdwijnen. Maar dat wil de man niet.'

De man pleegde de overval om in de gevangenis te belanden. 'Op deze wijze zou hij uit de instelling blijven en van de medicatie af zijn', aldus de rechtbank. 

Al eerder veroordeeld

De man is in oktober 2017 veroordeeld voor poging tot afpersing en winkeldiefstal. De rechtbank legde hem toen een voorwaardelijke gevangenisstraf van 14 dagen op. Omdat de man binnen de proeftijd van 2 jaar weer een strafbaar feit heeft begaan, moet hij deze straf ook uitzitten.

Zie ook: Ondernemer grijpt gewapende overvaller in Epe

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Epe Epe Nieuws
Deel dit artikel: