Grote uitslaande brand in Vorden, woningen en bedrijven ontruimd

VORDEN - In een autobedrijf en een plastic verwerkend bedrijf aan de Handelsweg in Vorden heeft dinsdag een zeer grote uitslaande brand gewoed. De mensen die in de bedrijven waren, hebben zich in veiligheid kunnen brengen. Woningen en bedrijven op de Bedrijvenweg en Netwerkweg zijn ontruimd geweest. Ook een kinderdagverblijf moest worden geëvacueerd. De gemeente Bronckhorst heeft opvang geregeld in een wijkcentrum.

Zie ook: Grote zorgen om vrijgekomen asbest bij brand Vorden

De loods is ingestort en moet volgens een woordvoerder van de brandweer als compleet verloren worden beschouwd. Volgens de eigenaar van Plastic Products is de brand ontstaan in het autobedrijf naast zijn pand. Hij zag rook en hoorde een knal. Toen hij naar buiten ging, zag hij het vuur. Zijn bedrijf is ook uitgebrand. Een derde bedrijf, een meubelbedrijf, liep rookschade op.

Er zijn mogelijk asbest- en roetdeeltjes neergeslagen in de omgeving. De brandweer gaat dit verder onderzoeken. Daarom is de omgeving ruim afgezet.

Verslaggever Madelien Jansen sprak woordvoerder Frank Schipholt van de hulpdiensten:

Ramen en deuren sluiten

De brandweer adviseert ramen, deuren en ventilatie te sluiten als mensen last hebben van de rook. Er zijn grote zwarte wolken te zien vanaf het centrum van Vorden. Er is ook een NL-Alert verstuurd vanwege de rook. Vanwege de rook is het treinverkeer tussen Vorden en Lichtenvoorde-Groenlo stilgelegd. Naar verwachting duurt dit tot 17.30 uur. De N319 is vanwege de brand afgesloten.

Bekijk hier beelden van de brand:

Extra watervoorziening

Belendende panden worden afgeschermd. Drie blusvoertuigen en een waterwagen zijn ter plaatse om het vuur te bestrijden. Er is ook een peloton watervoorziening ingezet, bestaande uit meerdere tankwagens. En er is een watertransport naar de brand aangelegd vanaf Kasteel Vorden en de nabijgelegen camping De Grasplas.

Foto: Barbara Huisman

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Bronckhorst Vorden Brand Nieuws
Deel dit artikel: