Wens komt uit, buurtschap Werven krijgt eigen bord

WAPENVELD - Een grote wens van inwoners van buurtschap Werven in de gemeente Heerde komt in vervulling. Het buurtschap krijgt eindelijk een eigen plaatsnaambord. Dat heeft het gemeentebestuur van Heerde besloten nadat inwoners dit verzoek hadden gedaan.

door Maaike de Glee

Buurtschap Werven wordt al vanaf 1500 op verschillende officiële kaarten van het gebied langs de IJssel genoemd, maar tot nu toe was de naam van het buurtschap nergens op de plek zelf te vinden. Nu komt er zowel aan het begin als aan het einde een bord met de naam 'Werven'. 

Als het aan wethouder Yasemin Cegerek ligt zal het bord zo snel mogelijk worden geplaatst. Het is volgens haar een erkenning van het buurtschap en haar inwoners. Ook heeft het bord een informatieve functie voor de vele gebruikers van de IJsseldijk. 

Wellicht volgen er meer...

Werven is niet het enige buurtschap in Heerde. In het kader van de Omgevingsvisie is het voornemen om met veel mensen in de gemeente te praten. Het idee is om mogelijke aanduidingen van gebieden een onderdeel van de gesprekken te laten zijn.  

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: