Tentoonstelling Museum More trekt recordaantal bezoekers

GORSSEL - De net afgesloten tentoonstelling De broers Barraud heeft Museum More in Gorssel een bezoekersrecord bezorgd: 62.500 mensen bezochten de expositie over de vier Zwitserse schilders uit één gezin.

Nog niet eerder kwamen er in het vier jaar oude museum zoveel belangstellenden af op een wisseltentoonstelling als op die van het werk van de tot dan toe in Nederland onbekende realisten François (de ster van het kwartet), Aimé, Aurèle en Charles.

Geen bekende naam

Er komt nu een nieuwe wisselexpo in More, met werk van de Britse kunstenaar Euan Uglow. Dat is ook geen erg bekende naam in ons land. 'Het is de eerste keer dat Uglow geëerd wordt met een retrospectief van dit formaat. En bovendien de eerste keer dat een overzicht te zien is buiten zijn vaderland', aldus artistiek directeur Ype Koopmans.

Volgens More kan het werk van Uglow zich gemakkelijk meten met het werk van beroemde landgenoten als Francis Bacon en Lucian Freud. Het museum gaat vanaf 26 mei een selectie tonen van zestig naakten, portretten, stillevens, landschappen plus twintig tekeningen van Uglow, die onder anderen David Bowie onder zijn fans mocht rekenen.

Naaktportret van latere presidentsvrouw

Het naaktschilderij dat hij in haar studententijd maakte van de latere Britse premiersvrouw Cherie Blair zal echter ook in Gorssel ontbreken. Dat is in privéhanden en wordt nooit getoond aan publiek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Lochem Gorssel Nieuws
Deel dit artikel: