Nieuws

Einde zwembad Culemborg lijkt een serieuze optie

Een sluiting van het nog maar drie jaar geleden geopende zwembad De Waterlinie in Culemborg komt dichterbij. Het zwembad kampt al sinds de opening in 2016 met tekorten en kan met ingang van eind juni de lopende rekeningen niet meer betalen. © Omroep Gelderland
CULEMBORG - Een sluiting van het nog maar drie jaar geleden geopende zwembad De Waterlinie in Culemborg komt dichterbij. Het zwembad kampt al sinds de opening in 2016 met tekorten en kan met ingang van eind juni de lopende rekeningen niet meer betalen.
door Justus Leerling 
De gemeenteraad van Culemborg liet een onderzoek naar de financiële situatie uitvoeren en kreeg daarvan maandagavond de resultaten gepresenteerd. Daaruit bleek dat het bad op korte termijn meer dan 100.000 euro nodig heeft om de exploitatie snel gezond te maken.
Maar daarnaast schetste het ingehuurde onderzoeksbureau diverse toekomstscenario's, waaruit bleek dat voor een doorstart een jaarlijks subsidie van meer dan 400.000 euro nodig is, bovenop de eenmalige snelle investering. De gemeenteraad wilde vijf jaar geleden nog de subsidie beperken tot ongeveer 250.000 euro. Daarvoor was de bouw van het nieuwe bad nodig, met het oude zwembad was die korting op het subsidie niet te realiseren.

Niets doen is een optie

De gemeenteraad kreeg maandagavond alle opties voor het zwembad gepresenteerd, maar het 'niets doen-scenario' was wat een aantal raadsleden betreft niet voldoende uitgewerkt. Niets doen betekent uitstel van betaling, wat meestal het voorportaal van faillissement is.
De gemeenteraad van Culemborg wilde met nadruk weten wat dat de gemeente kost ten opzichte van een doorstart met bijbehorend subsidie.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!