Politie waarschuwt voor oplichters met bloemen in Zaltbommel

ZALTBOMMEL - De politie in Zaltbommel waarschuwt voor oplichters die aan de deur komen met bloemen. Ouderen krijgen de bloemen aangeboden en zijn na een wisseltruc soms duizenden euro's kwijt. De politie in Bommelerwaard kreeg maandag een melding van een poging tot oplichting, die niet gelukt is.

De politie legt op Facebook uit hoe de bloemenbedriegers te werk gaan. Eerst belt de oplichter het slachtoffer met de boodschap dat er bloemen onderweg zijn. Vervolgens wordt gevraagd van welke bank diegene gebruik maakt. Zo weet de oplichter welke type pinpas later omgewisseld moet worden.

Kort daarna verschijnt er iemand aan de deur. De ouderen moeten voordat ze het pakje of bloemen ontvangen een klein administratiebedrag overmaken. Hiervoor moeten ze hun pinpas in een apparaat stoppen. Volgens een woordvoerder van de politie kijkt de oplichter dan expres een andere kant op om betrouwbaarder over te komen.

Pinpas wordt verwisseld

Nadat de pincode met het apparaat wordt achterhaald, verwisselt de oplichter de pinpas. Direct daarna worden grote bedragen gepind. 'Dit gaat sneller dan dat de bloemen in het water staan', aldus de politie.

Kinderen van ouderen worden opgeroepen om extra alert te zijn. Bovendien wijst de politie erop dat administratiekosten nooit aan de deur betaald hoeven te worden.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zaltbommel Zaltbommel Nieuws
Deel dit artikel: