Culemborgse componist genomineerd voor Buma Award

CULEMBORG - De Culemborgse componist Marcoen Verrest hoort dinsdagavond of hij in de prijzen is gevallen tijdens Buma Music in Motion in Amsterdam. Als een helft van het componistenduo Side And Chain is hij genomineerd voor twee awards.

De prijzen zijn in het leven geroepen om de mensen die de muziek voor media componeren te onderscheiden. Verrest maakt samen met Marco Bakkenhoven muziek voor bijvoorbeeld trailers van films en series. Zo componeerden ze de muziek voor de Netflix-serie Extinction. Die trailer werd op Youtube al bijna vijf miljoen keer bekeken.

Bekijk de trailer waar de Culemborger Verrest de muziek voor bedacht (tekst gaat verder onder de video):

Apetrots

De genomineerden zijn geselecteerd door een 27-koppige jury, die onder andere bestaat uit componist Bob Zimmerman en Gouden Kalf-winnaar Alex Simu. Verrest is apetrots dat hij genomineerd is.

'Eigenlijk zijn we pas heel kort bezig. Het componeren doen we al wel langer, maar in deze richting zijn we pas een paar jaar bezig. Dat we dan nu al voor het werk van 2018 genomineerd zijn, is heel bijzonder', aldus Verrest.

Award opent deuren

Een eventuele prijs zou niet alleen een enorme eer zijn, maar het opent volgens Verrest ook deuren. 'Ik was dit jaar in Los Angeles met de winnaar van vorig jaar en dan zie je wel dat er anders tegen ze aangekeken wordt. Dat is wel gaaf.' Het duo is genomineerd voor een New Talent Award en de Award Best Sync. 

Nieke Hoitink sprak op Radio Gelderland met Marcoen Verrest:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Culemborg Culemborg Nieuws
Deel dit artikel: