Moeder vrijgesproken van uitbuiting eigen kinderen

NIJMEGEN - Een 37-jarige vrouw is maandag vrijgesproken van uitbuiting van haar eigen kinderen. Tegen de Roemeense was een jaar celstraf geëist, maar de rechtbank in Zwolle vond dat er niet voldoende bewijs was tegen de moeder.

De vrouw werd begin maart aangehouden toen ze haar zoon en dochter met valse papieren probeerde in te schrijven bij de gemeente Nijmegen. Ze kwam met haar kinderen vanuit Spanje. Bij een poging om de kinderen in te schrijven bij de gemeente bleken de reisdocumenten vals. De zoon en dochter waren op dat moment 13 en 16 jaar oud. Op de valse papieren stonden hun leeftijden vermeld als 18 en 23 jaar.

Geen bewijs

De kinderen hadden hier volgens justitie fulltime aan het werk gemoeten in een vleesverwerking, als het aan de moeder lag. Maar volgens de rechter blijkt nergens uit dat de moeder de kinderen bewust als volwassenen wilde laten werken en zo geld wilde verdienen. Zo is niet duidelijk om welk vleesverwerkingsbedrijf het zou gaan, hoeveel de kinderen moesten werken en wat ze zouden verdienen.

Zie ook: Jaar celstraf geëist tegen moeder voor uitbuiting eigen kinderen

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: