Nieuws

Eenrichtingsverkeer Apeldoorn al na maand teruggedraaid

Burgemeester en wethouders van Apeldoorn die 17 april eenrichtingsverkeer instelden op de Kalverstraat, hebben dat maandag al na een maand teruggedraaid. Het eerdere besluit gaf aanhoudende drukte op het Stationsplein en veel bestuurders negeerden de borden. © RTV Apeldoorn
APELDOORN - Burgemeester en wethouders van Apeldoorn die 17 april eenrichtingsverkeer instelden op de Kalverstraat, hebben dat maandag al na een maand teruggedraaid. Het eerdere besluit gaf aanhoudende drukte op het Stationsplein en veel bestuurders negeerden de borden.
De gemeente wilde met de maatregel doorgaand verkeer uit het centrum weren. Dat het eenrichtingsverkeer een tijdje voor drukte op het Stationsplein zou zorgen was voorzien, net als de overlast en klachten voor verkeersdeelnemers die moeten wennen. Maar de omvang daarvan is zo groot, dat de gemeente niet meer wacht op een evaluatie in juli.

Dwars door de stad

De gemeente zette verkeersregelaars en tekstwagens in, plaatste nieuwe verkeersborden op meerdere plekken en maakte extra haaientanden op het Stationsplein. Volgens de gemeente werd het verkeer op de Kalverstraat daardoor wel minder, maar te veel bestuurders bleven gewoon de lus via het Stationsplein nemen om alsnog dwars door de stad te rijden.
Het college besloot om de vele bestuurders die de verbodsborden negeerden niet te bekeuren, maar de maatregel snel terug te draaien. De gemeente gaat nu met bewoners, winkels en bedrijven in de binnenstad kijken wat een betere manier is om doorgaand verkeer uit de binnenstad te weren.
 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!