Bruggen dicht in Nijmegen en Zutphen

NIJMEGEN - In Nijmegen en Zutphen worden vanaf maandagavond bruggen afgesloten wegens werkzaamheden. De Nijmeegse Waalbrug is tussen 21.00 en 06.00 uur afgesloten voor verkeer dat de stad uit moet. In Zutphen is de Oude IJsselbrug maandag- en dinsdagnacht in beide richtingen dicht tussen 21.00 en 06.00 uur voor voetgangers, fietsers en auto’s.

Het Nijmeegse autoverkeer dat de stad uit moet, wordt omgeleid via de Oversteek. Fietsers en voetgangers kunnen wel gewoon over de brug. OV-bussen richting Lent rijden een aangepaste route.

In Zutphen kunnen schepen niet door de hefbrug, maar wel onder de boogbrug door. Auto's kunnen omrijden via de nieuwe IJsselbrug (N348). Tussen 21.00 uur en 01.00 uur rijden bussen van en naar de Hoven voor fietsers en voetgangers. De bussen rijden op en neer tussen het IJsselpaviljoen en bushalte de Hoven.

Vrachtverkeer Waalbrug

Nijmegen en Rijkswaterstaat willen met de werkzaamheden overlast beperken door vrachtverkeer dat verkeerd rijdt, zoals de afgelopen tijd is gebeurd. Dankzij een extra hoogteportaal op het Traianusplein kunnen chauffeurs op het verkeersplein nog terug richting het centrum. Ook komt er een uitwijkplek vlak voor de brug, waar vrachtwagens die toch zijn doorgereden moeten wachten.

Om zulke vrachtwagens begeleid af te kunnen voeren, komt er een doorsteek naar de andere rijbaan. Voor internationaal vrachtverkeer komt er Engelstalige bebording bij.

Bij de Turennesingel gaan automobilisten die de stad uit willen niet meer voor, maar net na de verkeerslichten naar twee rijstroken. Dit voorkomt onverwachte inhaalbewegingen bij de fietsoversteekplaats.

Contragewichten Oude IJsselbrug

In Zutphen komen er aanpassingen aan het contragewicht van het hefgedeelte van de Oude IJsselbrug. Dat gebeurt na controles van de brug sinds deze eind maart weigerde volledig te sluiten. De brug is toen een nacht afgesloten geweest voor al het verkeer terwijl het euvel werd verholpen.

Tijdens de afsluitingen van maandag- en dinsdagnacht verbeteren de wegbeheerders het hefportaal en voeren ze meteen reguliere werkzaamheden uit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Verkeer Nieuws
Deel dit artikel: