Ajax-leiding biedt excuses aan voor bekladdingen bij De Graafschap

DOETINCHEM - De leiding van Ajax heeft De Graafschap excuses aangeboden voor de bekladdingen in Stadion De Vijverberg in Doetinchem.

Aanhangers van de Amsterdamse voetbalclub drongen in de nacht van zaterdag op zondag het stadion binnen en bekladden stoeltjes en muren met graffiti. Het zou gaan om de supportersgroepen IMIS Crew en Ultras Amsterdam.

Aangifte

'Wij gaan in ieder geval aangifte doen, maar stellen het zeer op prijs dat Ajax excuses heeft gemaakt', zegt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap. 'Wij begrijpen ook niet waar het vandaan komt, omdat de kampioenswedstrijd hier woensdag prima is verlopen. Daar hebben we van Ajax ook nog complimenten voor gekregen.'

Op de Facebookpagina Voetbal Ultras is een foto geplaatst waarop de daders poseren in het vak van de Brigata Tifosi, de fanatieke aanhangers van De Graafschap. Er zijn drie kruisen, het symbool van Amsterdam, op de stoeltjes gespoten. 

Mogelijk revanche-actie

De actie van de Amsterdam Ultras heeft mogelijk te maken met een incident van vorige week dinsdag. De Brigata Tifosi melden op hun website namelijk het volgende: 

Aangezien het in deze tijd schijnbaar in de mode is om ’s nachts de grote jongen uit te hangen bij andermans stadion, hebben we besloten de wacht te houden om ons stadion en wijk te beschermen. In de nacht van maandag op dinsdag treffen we niks, maar de nacht erop wordt er rond 02:30 een verdachte auto gespot op de parking van SVDW. Het nummerbord leert ons dat we Amsterdammers op bezoek hebben. We haasten ons naar de stadionpoorten en betrappen daar onze Amsterdamse vriend die vervolgens op de loop gaat. In een aardig tempo heeft hij inmiddels ‘Ultras’ op de poort weten te kalken en gezien de hoeveelheid spuitbussen in de tas was dit slechts het begin. De achtervolging wordt ingezet, waarbij onze vluchteling zijn tas met al zijn bezittingen verliest. Hij weet echter te ontkomen in het bosrijke gebied rondom het stadion. Met zijn auto nog op de parking, helaas voor hem. In de resterende uren gaat de zoektocht rond de Vijverberg verder, wordt de graffiti overgespoten en verwijderd. Na enige tijd meldt de Politie Doetinchem, die zijn toegesneld op verzoek van de security in het stadion, zich bij de verdachte auto met de autosleutel. Blijkbaar werd het de held van de nacht zodanig heet onder de voeten dat hij zichzelf vervolgens maar heeft aangegeven bij de politie. De auto wordt weggereden en wij zetten onze zoektocht naar meer eventuele andere Amsterdammers voort. Als de zon op komt duiken we ons bed in voor een korte maar zeer verdiende nachtrust.

Zie ook: Kampioen Ajax viert uitbundig feest op Vijverberg in Doetinchem na zege op De Graafschap

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: