Mannen hebben inbrekersspullen en bivakmuts in de auto

HARDERWIJK - Op een industrieterrein in Harderwijk zijn in de nacht van zondag op maandag drie mannen betrapt die inbrekerswerktuigen, een bivakmuts, handschoenen en twee zaklampen in hun auto hadden liggen. Ook waren ze in het bezit van gebruikershoeveelheden hasj en wiet.

Volgens wijkagent Jelle van Heerikhuize vielen de mannen op omdat ze in een onverzekerde auto rondreden die op naam stond van een Amsterdammer met een fors strafblad. Toen de politie hen aan de tand voelde, legden ze onlogische en tegenstrijdige verklaringen af over hun reisdoel.

Omdat twee van de drie inzittenden al eerder inbraken hadden gepleegd, besloten de agenten de wagen te onderzoeken. Al snel vonden ze een breekijzer en de rest van de inbrekersspullen.

Bonnenregen

De politie heeft meerdere bekeuringen uitgeschreven: 2 voor het zich niet kunnen legitimeren, 3 voor het bezit van inbrekerswerktuigen, 1 voor het rijden in een onverzekerd voertuig en 1 voor het rijden zonder geldige apk.

Daarnaast krijgen de mannen uit Lelystad een last onder dwangsom opgelegd. Dit is een uitgestelde boete van 2500 euro, die alsnog wordt geïnd als ze opnieuw inbrekersspullen bij zich hebben.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Harderwijk Harderwijk Nieuws
Deel dit artikel: