TERUGLEZEN | Hectisch en meeslepend play-off duel levert De Graafschap punt op in Friesland

LEEUWARDEN - De Graafschap is de play-offs begonnen met een gelijkspel bij Cambuur Leeuwarden. Met 1-1 heeft de ploeg van Henk de Jong een prima uitgangspositie om het woensdag in Doetinchem af te maken in de return.

door Richard van der Made

EINDSTAND 1  -  1

Afgelopen! De Graafschap zou het normaal gesproken moeten afmaken woensdag op De Vijverberg.

extra tijd bedraagt zes minuten

85e min: De schwung lijkt er uit aan beide kanten. Met 1-1 heeft De Graafschap een goede uitgangspositie voor de return van woensdag in Doetinchem. Tegenvallend en teleurstellend is dat De Graafschap nauwelijks een vuist kon maken na rust met een man meer op het veld.

Derde wissel van Henk de Jong. Daryl van Mieghem voor de slotfase, Bahoui naar de kant. 

 

79e min: Owusu schiet de bal tegen het zijnet na goed werk op rechts van Narsingh.

Het is vanavond op en top nacompetitie! Voetbal op zijn puurst. Alles zit in deze pot. En wat een supporters hier in Leeuwarden, die echt weer snakken naar de eredivisie!

68e min: Onder aanvoering van een bijzonder fanatiek publiek gelooft Cambuur er natuurlijk nog in. Robertha met een grote kans, maar weer een puike reflex van Bertrams. Cambuur strijdt voor iedere centimeter, De Graafschap iets minder.

Ondertussen is Benschop toch nog gekomen, Vet naar de kant.

65e min: Na twee minuten staking mist Serrarens de toegekende penalty. Hij schiet de strafschop bijzonder zwak in.

De penalty wordt voorlopig niet genomen, want het duel is voor even gestaakt omdat de supporters van alles op het veld gooien.

60e min: Strafschop De Graafschap. Manschop vindt dat Kallon hands maakt. Het is twijfelachtig. De supporters van Cambuur worden helemaal wild.

58e min: Afgemeten voorzet op het hoofd van de volledig vrijstaande Robertha. Die kopt ook op doel, maar Bertrams staat zoals zo vaak op de juiste plek. Het blijft 1-1 en dus heel spannend in Leeuwarden.

52e min: Kans De Graafschap op 1-2. Mous haalt een lage voorzet weg. Bahoui schiet en lijkt te scoren, maar Jansen gooit zich er nog voor. 

48e min: Rood voor centrale verdediger Mbende. Natrappen op de enkels van Serrarens na een duel om de bal. Manschot wacht de mening van de VAR af, maar blijft bij zijn eerste besluit. De Graafschap met een man meer.

Tweede helft gaat beginnen. Lars Nieuwpoort is gewisseld voor zijn broer Sven.

Natuurlijk hangt Henk de Jong in de galerij der trainers van Cambuur (foto onder). Helemaal links Marcel Keizer. Rechts van De Jong Dwight Lodeweges uit Voorthuizen.

44e min: Opgelegde kans Matusiwa die de bal meekrijgt met gelukt. Oog in oog met Mous, maar de doelman Cambuur wint. Prachtige redding. Dit had de 1-2 moeten zijn.

De entourage is geweldig vanavond. Het publiek leeft volop mee in dit boeiende gevecht.

GOAL! 35e: En het is meteen gelijk. Een minuut na de goal van Narsingh schiet de Fransman Robin Maulun prachtig binnen buiten bereik van Bertrams. Het is 1-1.

 

foto onder: Narsingh is middelpunt van de feestvreugde bij De Graafschap

GOAL!! 33e: En ineens is het 1-0 voor De Graafschap. Narsingh wipt de bal over Mous in de korte hoek. Een meevaller in een fase waarin Cambuur sterker werd en De Graafschap achterin steeds onzekerder oogde.

20e min: vrije trap Bahoui na overtreding Steenvoorden gaat voor De Graafschap maar net naast.

16e min: Het is een aantrekkelijk duel tot nu toe op een vreselijk slecht veld. Weer een kans voor Cambuur. Sambissa draait Oswusu dol, maar schiet naast.

14e min: Het enthousiaste publiek juicht in Leeuwarden want Robertha scoort. Hij doet dat volgens de grensrechter alleen in buitenspelpositie en dat klopt zo blijkt uit de herhaling. Het blijft 0-0.

7e min: Vrije trap El Jebli een metertje naast het doel van Cambuur

5e min: eerste kansen zijn voor De Graafschap. Eerst Narsingh vanuit een moeilijke hoek, met goed werk van Mous. Uit de corner kopt Vet richting de verre hoek, maar weer redt Mous stijlvol.

Het is sfeervol en luidruchtig aan het Cambuur plein vanavond

Afgetrapt in Leeuwarden voor de altijd spannende play-offs waar De Graafschap al jaren een abonnement op heeft.

19.45 uur: De spelers van De Graafschap die het moeten doen. Grote vraag is hoeveel energie het elftal nog heeft na een lang en slopend seizoen.

19.45 uur: Henk de Jong wordt uiteraard ook vooraf voor de camera's gesleept.

19.35 uur: Henk de Jong over het duel met Cambuur: 'Het is een fifty-fifty wedstrijd vanavond. Wij gaan voor de winst, want we hebben geen ploeg om alleen te verdedigen.'

19.30 uur: Cambuur schakelde Almere City uit in de eerste ronde. De Graafschap stroomt pas nu in. Cambuur werd, onder leiding van Henk de Jong, kampioen in de eerste divisie en degradeerde weer in 2016.

19.30 uur: De namen vanavond...Met Serrarens als vervanger van Benschop. Furdjel Narsingh in de basis, hij is oud speler van Cambuur. De thuisploeg speelt met dezelfde ploeg als dinsdag toen werd gewonnen van Almere.

19.20 uur: Charlison Benschop blijft vanavond aan de kant, zo is de verwachting. De spits kan door fysieke klachten niet goed uit de voeten op kunstgras en is het ook niet gewend. Benschop heeft wel tijd om even goed in de lens te kijken

 

19.20 uur: Veel ogen zijn vanavond natuurlijk gericht op Henk de Jong. Hier op de foto onder een exclusief inkijkje in de catacomben, waar de nieuwe trainer van Cambuur voor de kleedkamer van De Graafschap afwacht op wat komen gaat. 

19.15 uur: Hier in Leeuwarden ligt kunstgras, sterk verouderd ook nog. De ondergrond is inderdaad vrij hard. Op de achtergrond doen de sproeiers hun werk.

19.05 uur: Het stadion van Cambuur met de tribune van de fanatieke aanhang, nu nog rustig

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: