Tafeltennissers van Smash'70 voor het eerst landskampioen

HATTEM - De tafeltennissers van Smash'70 uit Hattem zijn zondagavond landskampioen geworden. In de spannende finale werd TaVerZo uit Zoetermeer met 3-1 verslagen. Het is voor de Hattemers de eerste keer dat ze de eredivisie winnen.

Vooraf hadden de supporters uit Hattem nog weinig hoop op een overwinning: TaVerZo maakt gebruik van drie buitenlandse topspelers, terwijl Hattem 'slechts' één buitenlander inhuurt en voor de rest met Nederlandse spelers speelt. TaVerZo was dan ook ruimschoots favoriet. 'Maar Viktor Brodd, onze topspeler, moet gewoon zijn twee wedstrijden winnen', sprak voorzitter Bastian Evers. 'En dan hoeven we nog maar een van de drie andere partijen te winnen. Het kán dus wel.'

Tekst gaat verder na de video:

Toch zag het begin er weinig hoopvol uit: Michel de Boer verloor zijn partij kansloos. Viktor Brodd deed echter wat van hem verwacht werd en bracht de stand gelijk.

Hattemer zorgt voor sensatie

Vervolgens was het publiekslieveling en Hattemer Martijn de Vries die voor een sensatie zorgde. Luid aangemoedigd door de 150 afgereisde Hattemers versloeg hij zijn tegenstander.

Voor Viktor Brodd bleek het vervolgens een koud kunstje om dit af te maken. In zijn partij kwam hij geen moment in de problemen.

Bekijk een reportage over de aanloop naar de tafeltennisfinale:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Hattem Hattem Sport Nieuws
Deel dit artikel: