Eigenaren afgebrande slagerij ontdaan, maar willen snel weer open

HERVELD - De eigenaren van Slagerij Diepenveen in Herveld zijn erg ontdaan na de verwoestende brand van zondagmiddag. Dat zeggen familieleden en de burgemeester van Overbetuwe, Patricia Hoytink-Roubos. De brand legde een woonboerderij en een groot deel van het familiebedrijf volledig in de as.

'Dit is rampzalig voor de bewoners, ze zijn heel erg ontdaan en dat is heel triest. Als burgemeester vind ik dat je er dan voor hen moet zijn, maar meer kan ik helaas niet doen', zegt de burgemeester. Ze kwam zondagmiddag meteen naar de plek van de brand en sprak met de eigenaren.

Snel weer open

De slagerij en het woonhuis zijn afgebrand, de rieten kap stortte in en alleen de gevel staat nog. De brandweer zette in om een naastgelegen woonhuis en de slachterij te behouden, dat is gelukt. De eigenaren van Slagerij Diepenveen hopen snel weer open te gaan, zeggen familieleden.

Tijdens de brand waren er twee honden binnen, maar die zijn nog niet gevonden. De brandweer acht de kans groot dat de dieren zijn omgekomen tijdens de brand. 

Bekijk hier de reportage: (tekst gaat verder na de video)

'Roetdeeltjes wegspoelen'

In de omgeving van de brand zijn roetdeeltjes gevonden, het gaat niet om asbest volgens de veiligheidsregio. De roetdeeltjes kunnen worden weggespoeld met water, meldt de brandweer. Grotere stukken, zoals riet, hout en isolatiemateriaal kunnen opgeruimd worden en bij het restafval worden gegooid.

Over de oorzaak kan de brandweer nog niets zeggen. 'Het pand stond al in lichterlaaie toen wij hier aankwamen dus wij zijn ook niet binnen geweest. Er moet eerst geblust worden voordat we onderzoek kunnen doen.'

Zie ook: Grote brand in Herveld, honden mogelijk omgekomen

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Overbetuwe Herveld Nieuws
Deel dit artikel: