Nieuws

Wit-Russen in Arnhem gepakt voor georganiseerde winkeldiefstal

Drie Wit-Russen zijn aangehouden op verdenking van meerdere winkeldiefstallen in ons land. Ze werden gepakt bij een controle in Arnhem, meldt de politie zaterdag. © Politie
ARNHEM - Drie Wit-Russen zijn aangehouden op verdenking van meerdere winkeldiefstallen in ons land. Ze werden gepakt bij een controle in Arnhem, meldt de politie zaterdag.
Het trio van 44, 49 en 51 jaar zou een handvol winkeldiefstallen hebben gepleegd en daarbij onder meer opzettandenborstels hebben buitgemaakt. De politie verdenkt hen ervan ze de gestolen goederen ergens anders weer wilden verhandelen. Twee van de verdachten bleken al eerder winkeldiefstallen te hebben gepleegd. 

Twee verdachten vast

De Wit-Russen zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Tegen twee van hen was voldoende bewijs om ze de komende weken vast te houden. Zij moeten zich binnenkort voor de rechtbank verantwoorden voor de georganiseerde winkeldiefstal.
De aanhoudingen vonden dinsdag plaats tijdens de landelijke actie 'Trivium' tegen rondtrekkende criminelen. Daarbij zijn in totaal negentig aanhoudingen verricht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!