Dunya Zorggroep in Elst helemaal leeg: alle patiënten overgeplaatst

ELST - Ook de laatste drie cliënten van de Dunya Zorggroep in Elst zijn overgebracht naar een andere zorginstelling. Daarmee staat het woonzorgcentrum nu leeg.

Eén familie heeft gekozen voor een verhuizing naar de locatie van Dunya in Arnhem, meldt een woordvoerder van het Menzis Zorgkantoor. Hij vertelde zaterdagochtend al dat voor vijf andere cliënten een andere locatie was gevonden.

Uit het pand gezet

Dunya werd door een flinke huurachterstand op last van de rechter uit het pand in Elst gezet. Op dat moment verbleven er acht cliënten.

Een ander bedrijf nam de honneurs tijdelijk waar om de zorg te kunnen blijven verlenen, maar Dunya weigerde de dossiers van de patiënten te overleggen. Daarin staat welke zorg en medicijnen mensen nodig hebben. Zeker één dossier is alsnog door Dunya overhandigd, zei de woordvoerder. 'Dat was ook echt urgent. Dit zijn mensen in de laatste fase van leven. Het moet nu echt klaar zijn.'

Fraude en valsheid in geschrifte

De zorggroep kwam in financiële problemen nadat Menzis in 2018 weigerde om nieuwe aanvragen voor persoonsgebonden budgetten aan te nemen. Dunya is volgens het kantoor betrokken bij fraude en valsheid in geschrifte, iets wat de directeur van Dunya ontkent.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Overbetuwe Elst Zorg-Zorgfraude Nieuws
Deel dit artikel: