Handicap of ziekte vergeten: kids de lucht in tijdens Hoogvliegersdag op Teuge

TEUGE - Voor één dag het gevoel hebben dat je een piloot bent en voor één dag even je beperking of ziekte vergeten. Dat is het doel van de jaarlijkse Hoogvliegersdag op vliegveld Teuge. Tientallen chronisch of terminaal zieke of verstandelijk en lichamelijk beperkte kinderen beleefden zaterdag een onvergetelijke dag.

Stichting Hoogvliegers organiseert de Hoogvliegersdagen al meer dan 10 jaar. Verspreid over vliegvelden in het hele land zijn er in die tijd al meer dan 10.000 kinderen meegevlogen.

Rondvliegen boven de Veluwe

Zaterdag werden de kids eerst opgehaald in een bijzondere truck of politieauto, om vervolgens onder politie begeleiding naar het vliegveld te worden vervoerd. Meer dan 10 piloten stonden op het vliegveld klaar om ieder kind zo'n half uur boven de Veluwe rond te vliegen. Ook ouders en begeleiders mochten mee het vliegtuig in om de mooie dag mee te beleven.

Giovanni uit Wijchen was één van de kinderen die naast de piloot plaats mocht nemen. 'Supercool', vindt hij. Spannend is het volgens hem niet echt. 'Waarom niet? Omdat ik 7 ben en een stoere jongen ben.'

Bekijk hoe Giovanni de dag beleefde (tekst gaat verder na de video):

Op de grond was er overigens ook genoeg te beleven. Zo was er een flightsimulator aanwezig, liepen er Star Wars-figuren rond, konden er poffertjes gegeten worden, waren er knuffelkonijnen en kon er gesprongen worden op een springkussen. 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Voorst Nieuws
Deel dit artikel: