Vijf van de acht cliënten Dunya Zorggroep overgeplaatst

ELST - Vijf van de acht cliënten van de Dunya Zorggroep in Elst zijn overgebracht naar een andere zorginstellingen in de buurt. Dat zegt de woordvoerder van het Menzis Zorgkantoor. Hij verwacht dat de overige drie cliënten die nog in de instelling wonen op korte termijn ook overgeplaatst kunnen worden.

De zorggroep werd vanwege een huurachterstand uit het pand gezet. Om de zorg te kunnen blijven verlenen, nam een ander bedrijf tijdelijk de honneurs waar, maar Dunya weigerde de dossiers van de acht patiënten te overleggen. Daarin staat welke zorg en medicijnen mensen nodig hebben, inmiddels is er één dossier door Dunya overhandigd. 'Dat was ook echt urgent. Dit zijn mensen in de laatste fase van leven. Het moet nu echt klaar zijn', aldus de woordvoerder van Menzis Zorgkantoor. 

Financiële positie penibel

Bronnen dichtbij de zorginstelling zeggen zelfs bang te zijn dat er mensen zullen sterven. 'De medicijnen die er nog zijn, staan niet op naam. De directeur van Dunya Zorggroep heeft haar medewerkers gewaarschuwd om vooral niet te helpen met het verstrekken van informatie. Maar er liggen mensen die terminaal zijn.'

De financiële positie van de zorggroep werd penibel nadat Menzis in 2018 weigerde om nieuwe aanvragen voor persoonsgebonden budgetten aan te nemen. Volgens het kantoor is de instelling betrokken bij fraude en valsheid in geschrifte. De directeur van Dunya ontkent dat. Vrijdag stelde de PvdA vragen in de Tweede Kamer. De partij wil dat de veiligheid en gezondheid van de cliënten gewaarborgd wordt.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Overbetuwe Elst Zorg-Zorgfraude Nieuws
Deel dit artikel: