Automobilisten opgelet: Waalbrug volgende week deels dicht

NIJMEGEN - Begin volgende week gaat de Waalbrug in Nijmegen een nacht dicht voor gemotoriseerd verkeer dat de stad uit wil. Om precies te zijn in de nacht van maandag op dinsdag van 21.00 uur tot 06.00 uur. Er worden onder meer aanpassingen gedaan om te voorkomen dat nóg meer fout rijdende vrachtwagenchauffeurs opstoppingen veroorzaken.

De gemeente Nijmegen en Rijkswaterstaat passen in die nacht ook de verkeerssituatie aan ter hoogte van de Turennesingel in Lent. Dat zorgt ervoor dat automobilisten die de stad uitrijden niet langer vóór de verkeerslichten, maar net erna naar twee rijstroken gaan. Dit voorkomt onverwachte inhaalbewegingen van automobilisten bij de fietsoversteekplaats.

Verkeerd rijdend vrachtverkeer

Maar er worden dus ook maatregelen genomen om verkeersopstoppingen te voorkomen die ontstaan door verkeerd rijdende vrachtwagens. Afgelopen weken reden er regelmatig vrachtwagens toch de brug op, terwijl dit verboden is. Dat zorgde voor veel opstoppingen en daarmee gefrustreerde automobilisten. De verkeerssituatie op de Waalbrug is sinds enkele maanden veranderd en dat zorgt voor veel verwarring. 

Maatregelen

De gemeente en Rijkswaterstaat nemen een aantal aanvullende maatregelen om de verkeershinder als gevolg van verkeerd gereden vrachtauto's te verminderen:

- Er komt een extra hoogteportaal op het Traianusplein. Deze maatregel zorgt ervoor dat chauffeurs op het verkeersplein nog de kans krijgen om terug te rijden richting het centrum.
- Zijn vrachtwagens toch doorgereden, dan moeten ze wachten op een uitwijkplek, vlak voor de brug. 
- Er komt een doorsteek naar de andere rijbaan om een gestrand voertuig onder begeleiding af te voeren. Dit gebeurt op een moment dat de verkeerssituatie dat toelaat.
- Er wordt Engelstalige bebording bijgeplaatst voor internationaal vrachtverkeer.

Tijdens de nachtelijke werkzaamheden kan wegverkeer omrijden via de Oversteek. Bussen richting Lent rijden een aangepaste route. Fietsers en voetgangers kunnen wel gewoon over de brug. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: