Marikenloop met Krumins en Boonstra

NIJMEGEN - Susan Krumins loopt deze zondag de 5 kilometer bij de Marikenloop in Nijmegen. De geboren Nijmeegse gaat voor haar tweede overwinning bij de loop. Miranda Boonstra (46) uit Molenhoek van Nijmegen Atletiek gaat op de 10 kilometer voor het parcoursrecord.

Krumins (32) komt in Nijmegen voor de vierde keer in actie. In 2013 won ze de 5 kilometer in een parcoursrecord, dat nog steeds staat op 15 minuten en 43 seconden. Als junior behaalde ze twee keer het podium; op haar zestiende stond ze op de 5 kilometer aan de start bij de allereerste Marikenloop en werd meteen derde. Op de 10 kilometer wil Miranda Boonstra de snelste tijd ooit bij de Marikenloop verbeteren. De Velpse Pauline Claessen liep in 2004 een tijd van 36.09, een record dat al 15 jaar standhoudt.

'Meer dan de vrouwenloop'

De Marikenloop begon 17 jaar geleden als een loop voor alleen vrouwen. Op het hoogtepunt deden er 16.000 vrouwen mee aan de loop (in 2012). Inmiddels is het evenement veel meer dan alleen een vrouwenloop. Zo werd zaterdagavond een mannenloop gehouden. Zondag om 17.20 uur zendt Omroep Gelderland een uitgebreide samenvatting uit van het evenement. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: