Nieuws

Politie doet aanvullend onderzoek na brand bij azc Winterswijk

Na de brand van woensdagnacht bij het asielzoekerscentrum in Winterswijk heeft de politie het buurtonderzoek afgerond. Wat dat heeft opgeleverd, kan de politie nog niet zeggen. Wel verrichten agenten vrijdagochtend nader onderzoek bij het azc zelf. © News United/112 Achterhoek-nieuws
WINTERSWIJK - Na de brand van woensdagnacht bij het asielzoekerscentrum in Winterswijk heeft de politie het buurtonderzoek afgerond. Wat dat heeft opgeleverd, kan de politie nog niet zeggen. Wel verrichten agenten vrijdagochtend nader onderzoek bij het azc zelf.
De brand zette in de nacht van woensdag op donderdag de bovenste verdieping van een pand in lichterlaaie. Uit politieonderzoek kwam al naar voren dat de brand is aangestoken. De politie tast nog in het duister wie dat heeft gedaan.

Niet onbewoonbaar verklaard

In samenwerking met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wordt deze vrijdag het pand verder bekeken. Een woordvoerder van het COA zegt dat het pand, dat brand- en waterschade opliep, op dit moment niet onbewoonbaar is verklaard.
'Maar voor nu zijn de bewoners van twee appartementen elders in het azc ondergebracht', geeft zij aan.
In totaal is in het azc plaats voor 400 personen. Hoeveel mensen er op dit moment wonen op het complex aan de Amstelstraat is niet duidelijk. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!