Apeldoorns mysterie rond Rammstein opgelost

APELDOORN - Eén vraag hield veel Rammstein-fans donderdag bezig: waarom noemt de Duitse metalband de plaats Apeldoorn in een aankondiging op Twitter en Facebook? Het antwoord is gevonden.

Volgens de aankondiging zou er 19 mei iets speciaals naar Apeldoorn komen. Fans vroegen zich al af of de wereldberoemde band daar een optreden zou verzorgen. Maar de gemeente Apeldoorn wist van niks.

Rammstein-truck trekt door Europa

Inmiddels is er duidelijkheid. Op de tourpagina van Rammstein staat dat er de komende dagen een truck van de band door Europa trekt. En die zal verschillende plaatsen aandoen, waaronder Apeldoorn.

Tekst gaat verder onder het kaartje.

'Bandleden zijn er zelf niet'

De band zal die truck vervolgens neerzetten op parkeerplaatsen bij de MediaMarkt. Zo ook in Apeldoorn, vertelt vestigingsmanager Peter van den Maagdenberg.

'Ze zullen niet komen spelen hoor. Maar ze zetten de truck met een luciferplaatje erop neer ter promotie van hun album. Het is wel een unieke gebeurtenis. De bandleden zijn er zelf niet', legt hij uit.

Tekst gaat verder onder de foto.


Foto: MediaMarkt Apeldoorn

Toch denkt Van den Maagdenberg dat fans hier blij mee zullen zijn. 'De truck staat er tussen 12.00 en 15.00 uur. Fans zullen toch met de truck op de foto willen.'

16,5 meter

Maar waarom is Rammstein uiteindelijk uitgekomen bij Apeldoorn? 'Nou, wij hebben wel ervaring met dit soort evenementen. We hebben ook jaarlijks RadioNL hier staan. En daarnaast hebben wij de ruimte voor een truck van 16,5 meter', aldus de vestigingsmanager.

Zie ook: Rammstein naar Apeldoorn? 'Als het groot is, hadden we het geweten'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Muziek Gemeente Apeldoorn Apeldoorn Nieuws
Deel dit artikel: