De vlag mag uit bij jarige molen Hermien, want Prinses Beatrix kwam op bezoek!

HARREVELD - Prinses Beatrix was vrijdag aanwezig bij de viering van het 200-jarig bestaan van molen Hermien in Harreveld. De prinses is beschermvrouwe van de Vereniging De Hollandsche Molen.

Prinses Beatrix kreeg tijdens haar bezoek aan de beltkorenmolen een rondleiding van vrijwilligers. De restauratie van Hermien is in het najaar van 2013 begonnen. Daarbij zijn onder meer de schaliënbedekking op de achtkantige molenromp en de kap vervangen.

Ook ging de prinses in gesprek met de toneelspelers van toneelvereniging Hervelo. Onlangs werd er bij de molen nog een openluchtspel opgevoerd, waarin de geschiedenis van het Achterhoekse plaatsje werd weergegeven.

'Indrukwekkend als aan de kraam voorbij gaat'

De oud-vorstin genoot zichtbaar van haar bezoek, zegt Anja Klein Holkenborg. En andersom was dat precies zo. 'Het is toch heel indrukwekkend als ze aan de kraam voorbijgaat. Ze had veel aandacht voor alles wat we hier deden, het was oprechte aandacht.'

'Ze vond het leuk om te zien wat we hier gedaan hadden en om de schilderijen van de basisschoolleerlingen te zien. Ze schildert zelf ook', zegt Holkenborg. 

Behalve schilderijen stond er ook keramiek en bloemsierkunst bij de molen, en een fotoreportage van bruidsparen die zich door de jaren heen lieten vereeuwigen bij de molen, die inmiddels een Rijksmonument is. 

Na een fotomoment met de trots van Harreveld op de achtergrond zat het bezoek van de prinses er alweer op. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Oost Gelre Harreveld Nieuws
Deel dit artikel: