Klassenuitje naar archeologische opgraving in Didam

DIDAM - Een bijzonder klassenuitje voor de leerlingen van IKC de Expeditie in Didam. De leerlingen bezoeken vrijdag een archeologische opgraving in Didam. Als voorbereiding op de doortrekking van de A15 en de verbreding van A12 vinden rond de plaats verschillende archeologische onderzoeken plaats.

De kinderen krijgen uitleg over de vondsten die naar boven zijn gekomen tijdens het archeologisch onderzoek. Zo zijn er al sporen gevonden van een nederzetting uit de late ijzertijd en hebben archeologen resten van een boerderij kunnen traceren. 

Kijk hier naar een video over het uitje. Tekst gaat hieronder verder: 

Daarnaast zijn er ook vondsten gedaan die een beeld geven van het dagelijkse leven van toen, zoals aardewerk, weefgewichten, dierlijke botten en resten van een glazen armbandje. 

Om ook andere geïnteresseerden een beeld te geven hoe het onderzoek in zijn werk gaat, organiseert Rijkswaterstaat op zaterdag 18 mei ook een publieksdag. Tussen 10.00 en 16.00 uur zijn de onderzoeksplekken zaterdag geopend voor publiek.

Doortrekken van A15

Het Rijk en de provincie Gelderland gaan de A15 twaalf kilometer doortrekken en aansluiten op de A12. Zo moet er een rechtstreekse verbinding ontstaan tussen de haven van Rotterdam en Duitsland. Door de uitbreiding van het wegennet en de verbreding van de weg kunnen weggebruikers straks sneller reizen tussen Arnhem/Nijmegen en de Liemers/Achterhoek.

Naar verwachting kan het verkeer tussen 2022-2024 voor het eerst over de nieuwe weg rijden. 

Zie ook: Publieksdag archeologie in Didam

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Montferland Didam Nieuws
Deel dit artikel: