Nieuws

Waarnemend burgemeester Druten blijft om fusie Wijchen in goede banen te leiden

Waarnemend burgemeester Corry van Rhee-oud Ammerveld blijft voorlopig nog even actief in Druten. Sinds 2018 heeft de gemeente samen met Wijchen één ambtelijke organisatie. Zo'n overgang legt een druk op de gemeente en dus wil Druten het liefst een burgemeester met ervaring. © Gemeente Wijchen
DRUTEN - Waarnemend burgemeester Corry van Rhee-oud Ammerveld blijft voorlopig nog even actief in Druten. Sinds 2018 heeft de gemeente samen met Wijchen één ambtelijke organisatie. Zo'n overgang legt een druk op de gemeente en dus wil Druten het liefst een burgemeester met ervaring.
De ambtelijke fusie is volgens de gemeente nogal zwaar voor de organisatie en het bestuur. De gemeenteraad en de overige leden van het college vinden dat Van Rhee-oud Ammerveld de juiste persoon is om verder te werken aan het fusietraject.
‘De burgemeester beschikt over een brede bestuurlijke ervaring. Ook is ze bekend met de regio. Verder maakte de burgemeester in haar eerste honderd dagen in Druten een indrukdie veel vertrouwen biedt voor de komende periode’, schrijft de gemeente.

Toekomstvisie in 2020

De provincie stelde de Drutense gemeenteraad voor langer gebruik te maken van de ervaren burgemeester. Daarmee wordt de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester uitgesteld.
De gemeente voert een evaluatie uit van de fusie tussen Wijchen en Druten. In 2020 moet dat een visie bieden voor de bestuurlijke toekomst voor de gemeente. Van Rhee-Oud Ammerveld heeft aangegeven dat ze eventueel langer beschikbaar is als waarnemend burgemeester.