Nieuws

Arnhem betaalt een half miljoen euro voor behoud 57 bomen

De gemeente Arnhem is van plan een half miljoen euro uit te trekken voor het behoud van 57 bomen. Dit wordt betaald uit het budget voor onderwijshuisvesting. Zeventien bomen aan de Bethaniënstraat worden alsnog gekapt voor de nieuwbouw van een basisschool. Dit werd duidelijk na vragen van Arnhem Centraal. © Bram Derix
ARNHEM - De gemeente Arnhem is van plan een half miljoen euro uit te trekken voor het behoud van 57 bomen. Dit wordt betaald uit het budget voor onderwijshuisvesting. Zeventien bomen aan de Bethaniënstraat worden alsnog gekapt voor de nieuwbouw van een basisschool. Dit werd duidelijk na vragen van Arnhem Centraal.
door Huibert Veth
Aan de Bethaniënstraat in de Arnhemse wijk Presikhaaf komt nieuwbouw voor een basisschool voor kinderen met gedragsproblemen. Het college heeft onderzocht of het echt nodig is om alle 74 bomen op die locatie te kappen. Hierover stelde Martijn van Butselaar (Arnhem Centraal) vragen aan het college.

Half miljoen

Wethouder Hans de Vroome heeft verschillende alternatieven bekeken. Vanwege verkeersveiligheid, bereikbaarheid en het maken van goede speelpleinen voor de kinderen moeten er uiteindelijk alsnog zeventien bomen gekapt worden. De kosten voor het behoud van de overige 57 bomen zijn een half miljoen euro. De wethouder hoopt dat dit bedrag lager uit zal vallen.
Bekijk hier de reactie van wethouder Hans de Vroome (tekst loopt door onder de video):
Arnhem betaalt een half miljoen euro voor behoud 57 bomen
'Het gaat dus om negenduizend euro per bespaarde boom', stelt fractievoorzitter Ine van Burgsteden (CDA). De Vroome vindt dat het groenbeleid van de gemeente deze investering waard is. Het geld wordt uitgegeven aan een rooster om op te parkeren en verkeerskundige aanpassingen. Het wordt betaald uit het budget voor onderwijshuisvesting.

'Ten koste van Arnhemse kinderen'

Mattijs Loor (D66) vraagt zich af of een half miljoen voor deze oude bomen een doelmatige besteding van het budget voor onderwijshuisvesting is. 'Dit gaat ten koste van het verduurzamen en verbeteren van onderwijshuisvesting voor alle Arnhemse kinderen.' De wethouder geeft aan dat alle lopende plannen op het gebied van onderwijs wel gewoon door kunnen gaan.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!