Nieuws

Geslaagde Groep 8 aan de macht in Bronckhorst

Burgemeester Besselink met kinderen van basisschool De Rank uit Toldijk
Een deel van de leerlingen uit groep 7/8 van de basisscholen in de gemeente Bronckhorst bezochten woensdag het gemeentehuis. Dit deden zij in het teken van 'Groep 8 aan de macht'. © gemeente Bronckhorst
HENGELO - Een deel van de leerlingen uit groep 7/8 van de basisscholen in de gemeente Bronckhorst bezochten woensdag het gemeentehuis. Dit deden zij in het teken van 'Groep 8 aan de macht'.
Na een goede voorbereiding in de groep, met lessen over burgerschapsvorming, grepen zijn onder leiding van burgemeester Marianne Besselink de macht tijdens een kinderraadsvergaderingen. Ook kregen de leerlingen een aantal workshops aangeboden.
In de weken voorafgaand werden de leerlingen door hun leerkrachten al goed voorbereid. Ze leerden over de werking van democratie, politiek, verkiezingen en welke taken een gemeente heeft.
Het resultaat van de eerste kinderraadsvergadering is dat basisschool De Rank in Toldijk de meeste stemmen van de kinderraad kreeg voor hun voorstel. Zij gaan een watertank op het dak van de school realiseren om met regenwater de toiletten door te kunnen spoelen. De gemeente Bronckhorst stelt voor de uitvoering van dit winnende voorstel 250 euro beschikbaar.