Sinan Can in de race voor Zilveren Nipkowschijf

NIJMEGEN - De Nijmeegse programmamaker en journalist Sinan Can is genomineerd voor een Zilveren Nipkowschijf. Hij is als enige van de drie kandidaten in de race als persoon.

De jury van van de Zilveren Nipkowschijf, samengesteld uit mediajournalisten en critici, is onder de indruk van twee programma's die Can maakte. In Voorbij de grenzen van Saoedi-Arabië bezoekt hij een gesloten dictatuur. Voor het programma Sinan zoekt de klas van Elias sprokkelt hij een Syrische klas bijeen die door de burgeroorlog uiteen is gespat. 'Mijn werk is vaak niet leuk, maar deze verhalen moeten verteld worden', zei hij eerder dit jaar in De Week van Gelderland.

Oudste tv-prijs van Nederland

De andere genomineerden voor de prestigieuze televisieprijs zijn de documentaireserie Stuk en jeugdserie Zeven kleine criminelen, allebei van de VPRO. De winnaar wordt op 20 juni bekendgemaakt in Het Ketelhuis in Amsterdam. De oudste tv-prijs van Nederland werd vorig jaar gewonnen door televisieserie De Luizenmoeder.

Can won in maart al de Van Praagprijs. Die onderscheiding wordt elke twee jaar uitgereikt aan iemand die de samenleving op onorthodoxe en vernieuwende wijze 'mede-menselijker' maakt. 

Zie ook:


 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: