Nieuws

Automobilist met bier in de hand van de weg geplukt in Tiel

Handhavers van de gemeente Tiel hebben woensdagavond een bestuurder in het centrum staande gehouden. Zij zagen dat de man een halve liter bier nuttigde tijdens het rijden en zetten hem om die reden aan de kant. © Pexels
TIEL - Handhavers van de gemeente Tiel hebben woensdagavond een bestuurder in het centrum staande gehouden. Zij zagen dat de man een halve liter bier nuttigde tijdens het rijden en zetten hem om die reden aan de kant.
De bestuurder werd overgedragen aan collega's van de politie in Tiel, laat wijkagent Erwin van Dalen weten via Twitter. De man moest ook een ademanalyse ondergaan en bleek twee keer zoveel te hebben gedronken als toegestaan. 
'Dat is bijna de grens van een invordering rijbewijs', geeft Van Dalen aan. 'Zo is er weer een potentieel gevaar van de weg gehaald dankzij Handhaving!'
Eten en drinken achter het stuur is bij wet overigens niet verboden, ook niet wanneer het alcohol betreft. De politie raadt het echter altijd af. Wanneer alcohol drinken achter het stuur leidt tot gevaarlijk weggedrag kan bovendien een bekeuring worden uitgedeeld. De enige vorm van afleiding achter het stuur die wettelijk niet is toegestaan, is het in de hand houden van een telefoon.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!