Nieuws

Kampioen Ajax viert uitbundig feest op Vijverberg in Doetinchem na zege op De Graafschap

DOETINCHEM - De Graafschap heeft woensdag met 4-1 verloren van kampioen Ajax en eindigt daardoor als 17e in de eredivisie. De ploeg van Henk de Jong treft in de nacompetitie Cambuur Leeuwarden.
De Graafschap speelt eerst in Leeuwarden. Drie dagen later is de return in Doetinchem.
Op de uitverkochte Vijverberg sloot de ploeg van trainer Henk de Jong de competitie af met een 4-1 nederlaag tegen Ajax, dat door die zege definitief en officieel landskampioen werd.
Tekst gaat verder onder de video.

Matig duel

In Doetinchem, waar de sfeer vooraf uitbundig was, voltrok zich een matig duel. Ajax bepaalde het ritme en hield het tempo vrij laag. De Graafschap verdedigde compact en hield vrij eenvoudig stand. Een vrije trap van oud-Graafschapper Lasse Schöne betekende 1-0 voor de Amsterdammers.
Kort daarop deed Youssef El Jebli iets terug en stond het weer gelijk. Maar nog vlak voor rust scoorde Ajax opnieuw. Nu was Tagliafico het eindstation. Verder gebeurde er niet zo veel in de eerste helft.
Henk de Jong feliciteert succescoach Erik ten Hag met de titel van Ajax

Krachten sparen

Na rust was dat niet anders. Het spel kabbelde voort. Kristensen maakte nog een pittige overtreding op Matusiwa die rijp was voor rood. Scheidsrechter Makkelie zag het anders.
De Graafschap hield ook in de tweede helft goed stand en gaf weinig weg. Tegelijkertijd kon het redelijk zijn krachten sparen voor de play-offs en Ajax geloofde het wel. Tadic bepaalde diep in de saaie tweede helft de eindstand op 4-1 voor Ajax.