Ajax-fans zonder kaartje niet welkom in Doetinchem, wijk rond stadion op slot

DOETINCHEM - Supporters van Ajax die geen kaartje hebben voor de kampioenswedstrijd tegen De Graafschap zijn niet welkom in Doetinchem. De wijk rond stadion De Vijverberg is om 16.30 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Alle supporters worden gecontroleerd.

Ajax wordt vanavond zo goed als zeker kampioen in Doetinchem. De wedstrijd is al lange tijd uitverkocht, maar supportersgroepen van Ajax riepen eerder fans zonder kaartje op om in Doetinchem feest te komen vieren. De gemeente wil dat voorkomen en neemt daarom strenge maatregelen.

Tekst gaat verder onder de video.

Ajacieden zonder kaartje worden teruggestuurd

Alleen supporters met de juiste kaarten worden toegelaten en gefouilleerd. Dit geldt voor zowel supporters van Ajax als fans van De Graafschap. Ajacieden zonder kaartje worden door de politie teruggestuurd naar Amsterdam.

Supporters uit Amsterdam die worden aangehouden in de omgeving van Doetinchem, zijn niet welkom bij de huldiging van Ajax een dag later in Amsterdam. Ze krijgen dan een meldplicht opgelegd.

Wie het veld op rent, krijgt een landelijk stadionverbod en een boete

Fans die zich vanavond niet kunnen beheersen en toch het veld op rennen, krijgen een landelijk stadionverbod van 5 jaar en moeten een boete van minimaal 450 euro betalen. De Graafschap heeft nog een voorwaardelijke straf openstaan en loopt bij ongeregeldheden de kans op een wedstrijd zonder publiek te moeten spelen.

De vorige keer dat de twee clubs in Doetinchem tegenover elkaar stonden liep het uit op rellen. Dat was in 2016, toen Ajax ook kampioen kon worden bij De Graafschap. De Amsterdammers verspeelden de titel door een 1-1 gelijkspel. Na afloop waren er ongeregeldheden. 

Zie ook: Harde kern van Ajax roept op tot kampioensfeest in Doetinchem

De wedstrijd tussen De Graafschap en Ajax begint vanavond om 19.30 uur. Omroep Gelderland houdt op de website en in de app een liveblog bij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doetinchem Doetinchem Nieuws
Deel dit artikel: