Man die ageerde tegen rassenvermenging krijgt taakstraf

AMSTERDAM - De 37-jarige Pieter van der M. uit Kootwijkerbroek heeft 120 uur taakstraf gekregen voor groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie, de helft daarvan voorwaardelijk.

Van der M. hield geruime tijd een website in de lucht waarop hij ageerde tegen het vermengen van 'superieure' en 'inferieure' rassen. Daardoor zou 'bij beiden de adel verloren gaan'.

Joden hield hij verantwoordelijk voor misstanden in de samenleving en gekleurde en donkere mensen noemde hij onder meer 'gedegenereerd en inferieur'. Toch beschreef Van der M. zichzelf niet als rassenhater, maar juist als 'rassenbeschermer': 'Ik wil dat mensen bij hun eigen soort blijven. Soort bij soort. Dat leert de natuur ons.' Het OM vatte de ideeën samen als vuilspuiterij.

Klachten bij meldpunt

De zaak tegen hem kwam aan het rollen na klachten bij het meldpunt voor discriminatie op internet, MiND, dat aangifte deed.

De straf van de Amsterdamse rechtbank valt iets lichter uit dan de eis van het Openbaar Ministerie, dat om 120 uur onvoorwaardelijke taakstraf had gevraagd. De officier van justitie noemde de zelfgeschreven en geleende teksten op de site 'vuilspuiterij'. De site werd in 2017 offline gehaald.

Zie ook: OM eist werkstraf tegen Kootwijkerbroeker die ageerde tegen rassenvermenging

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: