Illegale werknemer betrapt in Heteren: 'Een schrijnende situatie'

HETEREN - Bij een controle in Heteren is een werknemer aangetroffen die illegaal in Nederland werkte. Bovendien sliep hij in het bedrijfspand, meldt de gemeente Overbetuwe woensdag.

De werknemer werd begin mei aangetroffen bij een gezamenlijke controle van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), gemeente, politie en Omgevingsdienst. De illegale arbeider is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Meer overtredingen

Ook werd een werknemer met een uitkering betrapt. Daarover wordt de uitkeringsinstantie geïnformeerd door de Inspectie SZW.

Bij de controle kwamen meer overtredingen aan het licht. Zo sliepen ook andere werknemers in het pand, iets wat niet is toegestaan. Verder bleken er onvoldoende brandbestrijdingsmiddelen aanwezig, terwijl er met brandgevaarlijke materialen wordt gewerkt. Ook beschikte de eigenaar niet over een vereiste milieuvergunning. Over welk bedrijf het gaat, wordt niet bekendgemaakt.

Controles zijn nodig

Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos spreekt van 'een schrijnende situatie'. 'Een illegale medewerker die slaapt in een bedrijfspand waar ook nog eens brandgevaarlijke materialen aanwezig zijn: helaas zijn dit soort controles nodig, ook in onze gemeente.’ 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
Deel dit artikel: