Nieuws

Voetbaltoernooi in herinnering van Tijmen (13)

Voetbalvereniging MvR uit ’s-Heerenberg houdt op 15 juni het eerste Tijmen Internationaal Toernooi voor jeugdteams onder 15 jaar. Onder meer Borussia Mönchengladbach, De Graafschap en DZC’68 komen in actie. © REGIO8 (archief, ouders Tijmen bij jeugdhonk
'S-HEERENBERG - Voetbalvereniging MvR uit ’s-Heerenberg houdt op 15 juni het eerste Tijmen Internationaal Toernooi voor jeugdteams onder 15 jaar. Onder meer Borussia Mönchengladbach, De Graafschap en DZC’68 komen in actie.
Tijmen Steenbergen overleed vorig jaar op 13-jarige leeftijd aan de gevolgen van een noodlottige botsing in het duel van zijn MvR tegen vv Dieren. Voetbalclub MvR sprak toen al de intentie uit om een voetbaltoernooi te organiseren in nagedachtenis van de jonge voetballer. Eerder werd ook al een jeugdhonk op het sportpark in ’s-Heerenberg ter nagedachtenis aan Tijmen gerealiseerd.
Het toernooi wordt zaterdag 15 juni gespeeld op de velden van MvR in ’s-Heerenberg. Naast Borussia Mönchengladbach, De Graafschap en DZC komen ook Rot Weiss Essen, Fortuna Düsseldorf en Rot Weiss Oberhausen naar sportpark De Boshoek. De opbrengst van het toernooi komt ten goede aan het Tijmenfonds.