Amsterdamse Superboer Vet: ‘We kunnen niet op 50 procent spelen’

DOETINCHEM - De Graafschap neemt het woensdagavond op tegen officieus kampioen Ajax. De ‘spek-en-bonenwedstrijd’ heeft geen waarde meer voor de Superboeren, die op zeker play-offs gaan spelen voor lijfsbehoud in de eredivisie. Toch wil Amsterdammer Vet zich niet naar de slachtbank laten leiden.

De Graafschap speelt zondag naar alle waarschijnlijkheid zijn eerste wedstrijd van de nacompetitie, in Leeuwarden tegen Cambuur. Dus is het de verwachting dat de Doetinchemmers tegen Ajax kracht gaan sparen. ‘Het is belangrijk dat het geen veldslag wordt en we blessurevrij de play-offs ingaan’, vindt Javier Vet. ‘Maar we moeten niet op 50 procent gaan spelen, dat kan niet. Deze wedstrijd gaat ons dan ook sowieso kracht kosten.’

Aantal spelers gespaard

De Graafschap-trainer Henk de Jong spaart wel een aantal spelers tegen Ajax. Zo nemen Charlison Benschop en Delano Burgzorg plaats op de bank. Daryl van Mieghem en Nabil Bahoui spelen nu voorin, samen met Fabian Serrarens. Youssef El Jebli - die meedoet aan de ramadan en daardoor op de bank begon tegen Vitesse - neemt weer zijn plekje op het middenveld in.

Ajax-verleden

De Graafschap kent de nodige (ex-)Amsterdammers aan de aftrap tegen Ajax. Zo zijn Fabian Serrarens en Daryl van Mieghem afkomstig uit de hoofdstad. Leeroy Owusu kwam begin dit seizoen over van Ajax en Azor Matusiwa wordt op dit moment gehuurd van de aanstaande landskampioen.

Tekst gaat verder na de video:Javier Vet komt ook uit Amsterdam en speelde in de jeugd voor Ajax, al maakt dat de wedstrijd voor de middenvelder niet meer speciaal: ‘Dit duel is zo al een mooi affiche.’

Vermoedelijke opstelling: Bertrams; Owusu, Straalman, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Vet, Matusiwa, El Jebli; Van Mieghem, Serrarens, Bahoui.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: