VIDEO | Doetinchem spuit zebrapaden blauw-wit

DOETINCHEM - De gemeente Doetinchem heeft dinsdag op twee plekken in het centrum de zebrapaden blauw-wit laten spuiten. Op sociale media werd de gemeente een tijdje geleden uitgedaagd om een zebrapad in de Graafschap-kleuren te maken.

Schilder Bobby Warringa is er maar wat druk mee. 'We zijn de hele dag al bezig om op een aantal zebrapaden de blauw-witte kleuren aan te brengen.'

Op de Bilderdijkstraat is de oversteekplaats bij basisschool Het Noorderlicht in de kleuren van de Superboeren geschilderd. En ook op de kruising Raadhuisstraat-Dr. Huber Noodtstraat-Rozengaardseweg zijn alle zebrapaden beschilderd.

Bekijk hier beelden van de zebrapaden: (tekst gaat verder na de video)

Superboerenstad

Tamara Tijdink die als één van de initiatiefnemers het idee opperde voor een Graafschap zebrapad is trots op het resultaat. 'Het is fantastisch. Doetinchem wordt zo echt een Superboerenstad', aldus Tijdink. 'Het idee is goed opgepakt door wethouders Ingrid Lambregts en Rens Steintjes.'

Dat de kruispunten blauw-wit kleuren doet Tijdink goed. "Je ziet dat mensen allemaal foto's aan het maken zijn, dat is toch geweldig.

 

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doetinchem REGIO8 Doetinchem Nieuws
Deel dit artikel: