School beklad en eieren tegen woning: vermeende stalker voor rechter

NIJMEGEN - Vele telefoontjes en appjes aan het slachtoffer, het besmeuren van zijn woning en hem volgen en opzoeken op de school waar hij werkt: een 48-jarige vrouw uit Nijmegen moest woensdag voor de rechter verschijnen voor het belagen van een plaatsgenoot. Zij zou hem van november 2016 tot en met maart 2018 hebben lastiggevallen. Tegen haar is onder meer 18 maanden cel, waarvan 6 maanden voorwaardelijk geëist.

Het openbaar ministerie wil verder dat ze een meldplicht bij de reclassering opgelegd krijgt, een contactverbod met het slachtoffer en een locatieverbod voor de school waar hij werkt. Elke keer dat zij dat overtreedt, zou ze dan twee weken de cel in tot een maximum van zes maanden.

De vrouw zou de woning van het slachtoffer hebben bekogeld en besmeurd met eieren, mayonaise en ketchup en zijn auto hebben vernield. Ook zou ze op de ramen van de Nijmeegse school Het Rijks hebben geschreven dat de Nijmegenaar een klootzak en een sadist is. Verder zou ze in juli 2018 tegels, lampen en camera's van Het Rijks aan de Hatertseweg, ook wel bekend als het Kandinsky College, hebben vernield. 

Vrees aanjagen

De vrouw wordt verdacht van belaging, vernieling en belediging. Volgens het openbaar ministerie heeft zij opzettelijk inbreuk gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van het slachtoffer om hem vrees aan te jagen.

De Nijmeegse zou het niet alleen op de man voorzien hebben. Ze wordt er ook van verdacht een plaatsgenote te hebben beledigd door op de deur van haar woning te schrijven: 'Val dood hoer'.


 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: