Nieuws

Zo spoorde de politie de verdachte van de heidebrand bij Epe op

De heidebrand bij Epe.
De 57-jarige man die de politie maandag oppakte op verdenking van brandstichting op de hei bij Epe, kon worden aangehouden dankzij twee alerte getuigen. Zij zagen een deel van de kentekenplaat van het voertuig waarop de man vluchtte en schreven dit in het zand. © Stefan Verkerk/News United
EPE - De 57-jarige man die de politie maandag oppakte op verdenking van brandstichting op de hei bij Epe, kon worden aangehouden dankzij twee alerte getuigen. Zij zagen een deel van de kentekenplaat van het voertuig waarop de man vluchtte en schreven dit in het zand.
Ook probeerden de getuigen de vluchtende man tegen te houden, maar dit mislukte. Door het kenteken te noteren, bewezen ze de politie echter wel een grote dienst. Toen agenten even later aankwamen op de heide, konden zij gelijk handelen. Niet veel later werd de 57-jarige verdachte aangehouden.

Grootse inzet brandweer

De brandweer rukte groots uit voor de heidebrand. Zo werd voorkomen dat de brand het bos introk. Kort na 18.30 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Niet snel daarna meldde een politiewoordvoerder dat de verdachte was aangehouden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!