Hoger beroep dubbele hotelmoord Arnhem ingetrokken

ARNHEM - De verdachte van de dubbele hotelmoord in Arnhem heeft zijn hoger beroep ingetrokken. Dat bleek woensdag bij een zitting van het gerechtshof.

René de L. werd vorig jaar door de rechtbank veroordeeld tot 30 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doodsteken van de Arnhemse hoteleigenaar Bennie Peters en de dakloze Willy van den Heuvel. Deze straf wordt definitief, als het Openbaar Ministerie niet in cassatie gaat. Dat is vooralsnog niet gebeurd, meldt een woordvoerder van het gerechtshof.

Met messteken om het leven gebracht

René de L. uit Almere vermoordde de slachtoffers in maart 2017. Bennie Peters werd met 121 messteken omgebracht, Willy van den Heuvel met tientallen. De lichamen van de slachtoffers werden op 23 maart gevonden in het voormalige hotel Rembrandt aan de Patersstraat.

De verdachte meldde zich een dag later bij de politie. Het bleek te gaan om een 49-jarige tbs'er, die als onderdeel van een behandeltraject in de Oostvaarderskliniek als vrijwilliger bij het Voedselloket in Almere werkte. Kort voor de dodelijke steekpartij stal hij een bestelbus van het loket en verdween hij.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: